2013. április 11., csütörtök

A megújulás.

Készítsd fel a tested  Tavaszra!
 
Közeledik a tavasz, lassan előkerülnek a rövidebbnél rövidebb ruhák, aztán jön a fürdőruhaszezon és a pánikrohamok, hogy megint nem vagyunk formában. Persze addig még van egy pár hónap, így bőven akad időnk felkészíteni magunkat, nem kell mindent az utolsó pillanatra hagyni.

Ha a testünkről van szó, nem is egészséges ha két hét alatt akarunk mindent egyszerre, amire lenne akár 2 hónapunk is. Tavasszal turbó diéták tömkelegei jelennek meg, hogy ne essünk kétségbe amikor strandra megyünk. Azonban a kisebb-nagyobb eredménnyel járó hirtelen fogyások, mint tudjuk kétszeresen jönnek vissza. Ezért fel kell készíteni a szervezetet.

A téli hónapok leszívják az embert. Kevesebbet vagyunk a szabadban, kevesebbet mozgunk, és a gyümölcs és zöldségfogyasztás sem dönt rekordokat -részben az árak, részben az ízek miatt. Nagyon kevesen vannak, ha egyáltalán vannak olyanok, akik csak egészséges dolgokat fogyasztanak, így néha napján szükség van a méregtelenítésre. Olyan ez, mint a tavaszi nagytakarítás, hiába takarítunk rendszeresen, és tartunk rendet, azért a szekrény mögött és az ágy alatt mindig megbúvik valami, amit azért néha napján érdemes onnan eltüntetni. Ráadásul, a nagy diétázás és testformálás közepette gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni a méregtelenítést, pedig ez az alapja mindennek.

A méregtelenítés folyamán megszabadítjuk a szervezetünkben felhalmozódott mérgező anyagokat, amelyek a fogyasztott ételekkel, italokkal, vagy a belélegzett levegővel kerülnek a szervezetünkbe. A szervezetünkben évente négy kilónyi méreganyag halmozódik fel, a tartósított élelmiszerekből, rovarirtókkal kezelt növényekből, különböző vegyipari és háztartási vagy kozmetikai készítményekből. Ezek a toxikus anyagok lelassítják a máj tisztító funkcióját, és a vérben szívódnak fel. Ezért lassul le az anyagcserénk, ezért lesz narancsbőrünk, vagy éppen pattanásos, ráncos.

Az anyagcsere folyamatok során távoznak a szervezetünkbe került mérgek, azonban öntisztító szerveink gyakran szorulnak a segítségünkre. Ilyenkor gondoskodnunk kell olyan napokról, amikor lényegesen kevesebb méreganyagot viszünk be a szervezetünkbe. Minden tisztító kúrának ezért az a célja, hogy a fokozott folyadék és csökkentett méreganyag bevitel segítse testünket az öntisztulásban.

Több fajtáját is választhatjuk, attól függően, hogy diétaként alkalmazzuk, vagy csak egy gyors tatarozást szeretnénk. Amennyiben egy fogyókúrára szeretnénk felkészülni, mindenképpen érdemes gyümölcsökkel és zöldségekkel méregteleníteni, ne álljunk neki hetekig csak vizet inni, mert az később megbosszulja magát. Ha rendesen eszünk, de csak növényeket, az nem sokkolja le annyira a szervezetet. Azonfelül, sokkal hatékonyabbak a fogyókúrák is, ha fokozatos a súlycsökkentés, és előtte méregtelenítünk.

Ne akarjunk mindent egyszerre, persze csábító, hogy egy hét alatt akár 8 kilótól is megszabadulhatnánk, de ez a testsúlyunktól is függ, meg persze a testsúlyindextől. Azok akik közelebb vannak az ideális testsúlyhoz, esetleg benne vannak, sokkal lassabban fogynak, mint azok, akik kívül esnek ezen a tartományon. A heti fél kiló teljesen ideális, és nem is kell hozzá agyonhajtani a szervezetet, ráadásul, ha most elkezdjük, nyárra kényelmesen leadhatunk akár több, mint 6 kilót is, mindenféle megterhelés nélkül. Kezdhetjük apró dolgokkal, például teljesen elhagyjuk a cukrot és lehetőleg az édesítőszereket is, aztán a finomított szénhidrátot teljes kiőrlésűre cseréljük, és nem eszünk kenyeret semmihez, csak szendvicshez.

Ha valaki meg van elégedve a testével, csak kicsit formába szeretne jönni, ők is látványos változásokat érhetnek el tavaszra, ha most elkezdik. Az interneten is több program található, amivel feszesebbé varázsolhatjuk a testünket, rövid időn belül.
Nem lehet kellőképpen hangsúlyozni a testmozgás fontosságát, mely formába hoz, megszabadít a stressztől és közérzetünk is sokkal jobb lesz.

Fontos, hogy olyat válasszunk, ami életvitelünknek megfelel, így rendszeresen tudunk mozogni, ha csak akár napi 20 percet is. Ha nem lakunk túl messze az iskolától, vagy a munkahelyünktől, akkor érdemes lassan lecserélni a "négykereket" kettőre, vagy esetleg két lábra. Nem nagy változás, testünk mégis meghálálja, és állóképességünk is némiképp javul majd.

Apró dolgok ezek, de ha most elkezdjük kicsit átalakítani a mindennapokat, akkor tavasszal nem ér majd minket sokként az első szoknyás idő.

Forrás: femcafe.hu

            http://www.facebook.com/FittLeszek?ref=ts&fref=ts

Ajánlott termékek:
Rost
AloeMax 
Shake
Kérem keressen meg, hogy segíthessek!
Az Ön Független Herbalife Tanácsadója: Bodorné Judit
E-mail: juditbodorne@gmail.com
Mobil: +36-201-3318 


Nincsenek megjegyzések: