2012. február 24., péntek

A tenger gyümölcsei

Szervezetünket megfelelően táplálhatjuk, ha tápanyagokban gazdag tengeri ételt fogyasztunk egészséges étrendünk részeként. Amellett, hogy nagyon egészséges fehérjeforrás (elengedhetetlen az izmok regenerálódása és növekedése szempontjából), a hal alacsony zsírtartalmú, az olajos hal - a lazac és a makréla - pedig kiváló omega-3 esszenciális zsírsav forrás.
Az esszenciális zsírsavak hozzájárulnak szívünk és vérkeringésünk egészségéhez, s ízületeink rugalmasságát is megőrzik: ezeket szervezetünk nem képes előállítani, csak az ételekből vagy étrend kiegészítőkből juthatunk hozzá.
A tenger többi gyümölcse, a garnéla, a rák, és a homár is mind-mind egészsége fehérjeforrás, és számos tápanyagot -  köztük jódot  tartalmaz, amit szervezetünk a pajzsmirigy működés és az anyagcsere-folyamatok támogatására használ fel, valamint szelént, amely számos fontos feladatot lát el a szervezetünkben, többek között erősíti az A, C és E vitaminok hatását és antioxidáns védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásai ellen.


A hal sokoldalúan felhasználható és könnyel elkészíthető: egészséges, ha sütve, grillezve vagy párolva fogyasztjuk.



Kutatások alátámasztják, hogy az olajos, sötét húsú halakban található omega-3 esszenciális zsírsavak igazán jótékony egészségügyi hatásokkal rendelkeznek.

Az omega-6 zsírsavak (amelyek többek között a gabonafélékben, a teljes kiőrlésű kenyerekben és a tojásban találhatóak) az omega-3 zsírsavakkal együtt csökkenthetik a szívkoszorúér-megbetegedések esélyét az egészséges koleszterinszint megőrzésével.
Mindkét típusú esszenciális zsírsav jótékony hatású, a kutatások azonban azt igazolják, hogy az omega-6 és az omega3 ideális aránya 2:1 és 5:1 között van.
A felmérésekből ugyanakkor az is kiderül, hogy a nyugati étrend omega-6 zsírsavakban gazdag, omega-3 zsírsavakban viszont szegény.

További információ:   1.      2.        


Kérem keressen meg és rendeljen a termékek közül:  
 
 
Bodorné Judit

Független Herbalife Tag
 
E-mail:  juditbodorne@gmail.com  vagy  +36-70-201-3318



  További információk: a "Régebbi bejegyzések" ......  
(Lentebb  található, 
a Bejegyzések alatti linken, rákattintva, folyamatosan elérhetőek.)



Egészséges táplálkozás + sport / mozgás
 = súlykontroll, fittség, önbizalom

Nincsenek megjegyzések: